Maarten Alexander Hardeman
ORGANISATIE & COMMUNICATIE management - advies

Maak wat beter kan goed en wat goed is uniek

VERANDEREN...

Als je het idee hebt dat het beter kan maar het komt er niet uit?! Ik doorbreek de dagelijkse routine en laat ontstane patronen beleven en veranderen. Met de zelfde mensen maken we samen wat beter kan, goed.

Klik HIER voor een voorbeeld 'Disney Strategie'

INNOVEREN...

Om te innoveren heb je kracht nodig. Als katalysator activeer ik de kracht die al in de organisatie aanwezig is. Ervaring, kennis en kunde plaats ik in een andere context. Duurzaam van goed naar uniek!

Klik HIER voor whitepaper 'INNOVATIEPROFIEL'

ADVISEREN...    

Mijn aanpak is 'inclusief', betrokken en bottom-up. Veranderen en innoveren is bouwen op talenten en kennis en aanvullen met netwerken waar het nodig is. Geen 'Big Bang', maar agile, met kleine gecontroleerde stappen.

Klik HIER voor het programma 'CSOM' en Effectief Netwerken


... EN VOORAL DOEN!

Ik maak programma's, projecten, agile veranderingen en innovaties binnen organisaties mogelijk als procesbegeleider. Dat doe ik in de functie van consultant, (interim)manager en agile coach voor projecten en programma's en als interne (verander)manager, programmaontwikkelaar of -coördinator bij voorkeur bij overheid (public) en grote organisaties maar ook voor professionals in teams bij kleinere organisaties / MKB. Ik heb affiniteit met ICT en fungeer daarbij tussen ICT en business. 

Maar aan het doen gaat denken vooraf!

Mijn aandacht gaat vooral uit naar de pre-project/programmafase: de basis leggen voor een geslaagde project-/programma-uitvoering en -resultaat met draagvlak en flexibiliteit als rode draad.

Ik ben een generalist met oog voor detail met een brede maatschappelijke belangstelling, interesse in sociale en technologische ontwikkelingen en online vaardig. 

Trefwoorden: Agile, Scrum, Prince-2, ITIL, Waterval, programmamanagement, projectmanagement, projectleiding, portfoliomanagement, organisatieadvies, communicatieadvies, strategie, beleid, training, innovatie, keten, processen, team.